کلینیک روانشناسی نیک مایند

مشاوره ازدواج (زوج درمانی)

موفقیت در زندگی زناشویی

زوج درمانی اگر به کمک یک مشاور متخصص و درمانگر کارآزموده انجام بگیرد، بهبود روابط، پایداری عواطف و موفقیت در زندگی زناشویی را به دنبال خواهد داشت. درمانگران ما با استفاده از رویکردهای مختلف در زوج درمانی شما را برای دستیابی به یک رابطه گرم و صمیمی و البته سالم راهنمایی می‌کنند. کلینیک روانشناسی نیک مایند با استفاده از مجرب ترین کادر مشاوره و روانشناسی و هزاران تجربه موفق در زوج درمانی و مشاوره ازدواج آمادگی خدمت رسانی به شماست. کافی است با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره حضوری یا غیر حضوری ازدواج ما بهره ببرید.

مشاوره ازدواج که زوج درمانی هم نامیده می‌شود، نوعی روان‌درمانی است که به حل مشکلات و اختلافات زوجین کمک می‌کند. زندگی زناشویی بدون مشکل امکان پذیر نیست همه‌ی ما در برهه‌های مختلفی با شریک زندگیمان دچار اختلاف و مشکل شده‌ایم که بیشتر این مشکلات در اثر سوء تفاهم‌ها و عدم درک متقابل ایجاد می‌گردد، از آنجا که آگاهی و دانش کافی برای مدیریت مشکلات و درک طرف مقابل را نداریم یک مشکل جزیی می‌تواند به گرفتاری‌های بسیاری تبدیل گردد. مراجعه به مشاوره ازدواج یک راه حل و کمک برای حل مشکلات و اختلافات زوجین است افراد با استفاده از مشاوره ازدواج می‌توانند رابطه بهتری را تجربه کنند.
مشاوره ازدواج

تعریف مشاوره ازدواج

  رابطه عاطفی دو انسان از آشنایی گرفته تا شریک زندگی یکدیگر شدن یا حتی جدایی، مراحلی دارد که در هر کدام از آن‌ها مهارت‌ها یا پیشرفت‌هایی لازم است و همچنین ممکن است دچار چالش‌هایی شود که گذر از آن‌ها به تنهایی یا به صورت دو نفره ممکن نباشد و راهنمایی یک همراه آگاه را بطلبد. مشاوره ازدواج به همین موضوع می‌پردازد.
در واقع زوج درمانی نوعی روان درمانی بالینی است که زوج را در جلسات درمانی مشترک قرار می‌دهد. در این جلسات هر دو نفر به مهارت‌هایی برای حل مسأله، بحث منطقی و بهبود رابطه دست پیدا می‌کنند. این نوع مشاوره برای گرفتن بهترین تصمیم است. تصمیمی که برای هر دو طرف رابطه مفید باشد. رویکردهای مشاوره ازدواج بسته به تراپیست شما می‌تواند متفاوت باشد. 

اهمیت مشاوره ازدواج

ازدواج یکی از مهم­ترین تصمیمات زندگی هر فرد است در صورتی که رابطه زوجین مبتنی بر درک و احترام متقابل باشد در آرامش، خوشبختی و تکامل شخصیت فرد تأثير بسزایی دارد. رابطه‌ زناشویی مشکلات و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. متأسفانه، بسیاری از زوجین، وقتی به مشاور ازدواج مراجعه می‌کنند که رابطه‌شان به میزان قابل توجهی آسیب دیده است در حالی که با مراجع به موقع و یاد گرفتن انواع مهارت‌ها و تکنیک‌های رابطه موفق می‌توان در بهبود رابطه و درک یکدیگر گام‌های مؤثری برداشت. در زندگی ما هیچ شخصی به اندازه همسرمان در آرامش، سلامت روان و تکامل شخصیتمان تأثیر ندارد. زمانی که  مشکلات زندگی زناشویی مورد توجه قرار نگیرد، می‌تواند صدمه بسیار جدی به زندگی ما وارد کند در چنین شرایطی با کمک یک متخصص متعهد و آموزش‌دیده می‌توان مهارت‌های لازم را برای شناسایی و رفع مشکلات رابطه زناشویی به دست آورد.

مزایای مشاوره ازدواج

زوج‌درمانی نوعی روان درمانی است که در آن، یک درمانگر با تجربه بالینی در زمینه کار با زوجین، به دو شخص درگیر در یک رابطه عاشقانه کمک می‌کند تا با استفاده از انواع مداخلات درمانی نسبت به رابطه خود بینش پیدا کنند، حل تعارض کنند، رضایت از رابطه خود را افزایش دهند و رابطه عاطفی سالمی بسازند. مشاوره ازدواج می‌تواند در تمامی جنبه‌های رابطه به زوجین کمک کند. برخی زوجین برای تقویت رابطه خود و کسب درک بهتر از یکدیگر به دنبال روانشناسی ازدواج هستند.

مشاوره ازدواج

زمان مراجعه به مشاوره ازدواج

در پاسخ به اینکه زمان مراجعه به مشاوره ازدواج چه زمانی است، باید بگوییم که مراجعه به مشاور ازدواج زمان خاصی نمیخواهد. شما می‌توانید هر زمانی که احساس کردید نیاز به یک فرد برای بهبود روابط و حل مشکلات زناشویی دارید، در جلسات شرکت کنید؛ اما در اکثر موارد افراد وقتی که با مشکل خاصی در رابطه خودشان مواجه می‌شوند به فکر شرکت در جلسات مشاوره ازدواج می‌افتند. یک مشاور خوب و حرفه‌ای، می‌تواند به شما برای بیرون آمدن از تنش‌های روحی و جسمی ناشی از مشکلات  کمک کند.  

رویکردهای زوج درمانی

در روند درمان زوجین، مانند هر حوزه روان درمانی دیگر، شیوه‌های گوناگونی به کار گرفته می‌شود. رویکردهای مختلف در زوج درمانی برای هر زوجی با زوج دیگر بنا به صلاح دید روانشناس و مشکل زوجین متفاوت است. بهتر است پیش از آنکه به درمانگر مراجعه کنید، رویکردهای مختلف در زوج درمانی را بشناسید و با آگاهی کامل درباره آن اقدام به درمان کنید. این کار به شما کمک می‌کند که همکاری بیشتر و مؤثرتری را در جلسات درمانی خود داشته باشید و روند رسیدن به نتیجه برایتان تسهیل شود. به طور کلی رویکردهای مختلف در زوج درمانی به چند دسته زیر تقسیم می‌شوند:

درمان متکی بر احساسات یا رویکرد هیجان‌مدار

روشی از روان درمانی زوج است که با تأثیرگذاری بالا، به صورت ساختارمند و کوتاه مدت اجرا می‌شود. این رویکرد روی هیجانات زوجین متمرکز است و در خود تنظیمی هیجانی به افراد کمک می‌کند.EFT از جمله مهم‌ترین شیوه‌ها در میان رویکردهای مختلف در زوج درمانی است که سعی می‌کند زوج‌ها با تمرکز روی احساسات مثبت، بازسازی هیجانی و همچنین یافتن معنای جدید برای ارتباط با دیگران، روابط خود را بهبود ببخشند. در این رویکرد یک نوع وابستگی ایمن ایجاد می‌شود که هر دو طرف می‌توانند به کمک آن با اعتماد بیشتر نسبت به ادامه رابطه مثبت خود اقدام کنند. هدف از به‌کارگیری این رویکرد بالا بردن کیفیت زندگی افراد و تمرکز روی افکار و شناخت خود است.

درمان رفتاری _ تلفیقی

یکی دیگر از رویکردهای زوج درمانی روش درمان رفتاری_تلفیقی است که از آن با عنوان روش زوج درمانی CBT یاد می‌شود. این رویکرد به بررسی مشکلات موجود در رابطه زوجین، پرورش پذیرش و در نهایت ایجاد تغییر در رفتار آن‌ها می‌پردازد. تمرکز این رویکرد بر تغییر رفتار غلط در زوجین است. اما مقدم بر آن سعی می‌کند که توانایی افراد را برای درک و همدردی شریک زندگی خود بالا ببرد. درمان رفتاری_تلفیقی به عنوان یکی از مهم‌ترین رویکردهای مختلف در زوج درمانی در سه مرحله ارزیابی، بازخورد و درمان انجام می‌گیرد. این درمان در واقع کمک بسیاری به کسب اطلاعات درباره دیدگاه طرفین نسبت به مشکل آن‌ها می‌کند.

رویکرد راه حل محور

از دیگر رویکردها در زوج درمانی باید به رویکرد راه حل محور اشاره کرد. در این رویکرد درمانگر تلاش می‌کند که بر تعاملات میان زوجین متمرکز شود. در حقیقت این رویکرد یک رویکرد تعاملی است و هدف از آن حل گلایه‌هایی است که از سوی زوجین مطرح می‌شود. در رویکرد راه حل محور، تلاش بر ارائه راه حل و بررسی عواملی است که در نهایت به ایجاد خشنودی یا حس خوب در زوج‌ها منجر می‌شود. آموزش نسبی‌نگری در مقابل مطلق‌نگری، کاری است که در این رویکرد از میان رویکردهای مختلف در زوج درمانی انجام می‌شود.

رویکرد روایت درمانی

در روایت درمانی که از جمله رویکردهای مختلف در زوج درمانی هم به شمار می‌رود، تراپیست به شما کمک می‌کند که مشکل خود را به شکل روایت بیان کرده و سپس با همراهی او نقاط منفی روایت را بازنویسی کنید. این رویکرد به شما کمک می‌کند که دید جدیدی را نسبت به مشکل خودتان به دست آورید و توانایی بررسی مشکل را از جنبه‌های گوناگون داشته باشید. این روش به شما کمک می‌کند که گذشته را کشف کنید و ناهنجاری‌هایی را که تاکنون پنهان مانده‌اند را بشناسید و هر یک را به شکل مؤثری حل کنید. در این شیوه شما راه‌های جدیدی را برای مقابله با مشکلات خود می‌آموزید و روایت خود را به شکل مثبتی بازنویسی می‌کنید.

مشاوره ازدواج

دلایل مراجعه به مشاوره ازدواج 

افراد به دلایل مختلف به مشاوره ازدواج مراجعه می‌کنند. بعضی زوجین برای شناخت و درک بهتر همدیگر به مشاوره ازدواج مراجعه می‌کنند گروهی دیگر برای حل مشکلاتی نظیر مشکلات جنسی، مشکلات ارتباطی، عدم تفاهم درباره تربیت فرزند، خیانت، نداشتن توافق در مسایل مالی، بروز فاصله و احساس تنهایی و… به متخصص و مشاوره ازدواج مراجعه می‌کنند دلایل مراجعه به مشاور از فرد به فرد می‌تواند متفاوت باشد. اما در طی جلسات زوج درمانی مشکلات زن و مرد بصورت ریشه‌ای حل می‌شود و به ارتقاء و بهبود سطح کیفی روابط زناشویی کمک می‌شود در طی جلسات مشاوره، زوج‌ها مهارت گفتگوی مؤثر و روش‌های مذاکره را برای تعیین مشکلات ریشه‌ای خود یاد می‌گیرند. این موضوع باعث دستیابی زن و مرد به راه‌حل‌های مفید و مؤثر برای برطرف کردن مشکلاتشان می‌شود. زوج درمانی می‌تواند یک مشکل فعلی را برطرف کند، از تشدید مشکلات جلوگیری کند یا به سادگی یک “معاینه” برای یک زوج خوشبخت فراهم کند که دوره‌ای از مشکلاا یا افزایش تنش و استرس را تجربه می‌کنند.

  زمینه‌های عمده نگرانی که در زوج درمانی‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد شامل مواردی در رابطه با:

    • خیانت زوجین
    • مدیریت شرایط قبل و بعد از طلاق
    • سوء مصرف مواد در میان زوجین
    • شرایط جسمی یا روحی نامناسب
    • در مورد روابط همجنس‌گرایان 
    • برخوردهای فرهنگی
    • مشکلات مالی در میان زوجین
    • بیکاری زن یا مرد و مشکلات ناشی از آن
    • مشکلات ارتباطی میان زوجین
    • مشکلات جنسی و وجود روابط جنسی نامناسب
    • تعارضات در مورد تربیت کودک
    • ناباروری در زن و مرد
    • خشم و عصبانیت غیر قابل کنترل

مشاوره ازدواج

فرایند مشاوره ازدواج

اگرچه ممکن است عمل زوج درمانی بسته به گرایش نظری درمانگر متفاوت باشد، همه زوج درمانگرها تمایل دارند عناصر کلی زیر را در بر گیرند:

  • تمرکز بر یک مشکل خاص (مانند مشکلات جنسی، اعتیاد به اینترنت، حسادت)
  • مشارکت فعال از طرف درمانگر در بهبود و درمان رابطه، به‌جای هر یک از افراد به طور جداگانه
  • مداخلات متمرکز برای پیدا کردن راه حل 
  • روشن کردن اهداف درمانی

زوج درمانی معمولاً با برخی از سؤالات مصاحبه استاندارد در مورد تاریخچه روابط و همچنین کاوش در خانواده، ارزش‌ها و پیشینه فرهنگی هر یک از زوجین آغاز می‌شود. در صورت لزوم ممکن است درمانگر جلسات اولیه را برای مداخله در بحران استفاده کند. زوج درمانگر سپس به شناسایی مشکلاتی را که محور درمان است، تعیین اهداف درمانی و برنامه‌ریزی یک ساختار برای درمان به زوج کمک می‌کند. در طی مراحل درمانی، درمانگر به زوجین کمک می‌کند تا از روند رابطه که باعث حفظ مشکل می‌شود آگاهی یابند، در حالی که به هر دو کمک می‌کند تا هر کدام نقش‌های خود در تعاملات ناکارآمد را درک کنند. این به آنها کمک می‌کند تا شیوه ادراک رابطه و یکدیگر را تغییر دهند.

اگرچه به دست آوردن بینش مهم است، یکی دیگر از جنبه‌های مهم زوج درمانی شامل تغییر رفتارها و روش‌های تعامل با یکدیگر است. زوج‌ درمانگرها اغلب تکالیف خانگی خاصی را به زوجین می‌دهند تا مهارت‌های آموخته شده در درمان را در تعامل روزانه خود به کار گیرند. بینش از الگوهای رابطه‌ای، افزایش مهارت بیان عواطف و احساسات و بطور مؤثر توسعه مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط و حل مسئله با همسر خود، منافعی هستند که زوج‌ها می‌توانند از جلسات زوج درمانی کسب کنند.

انواع مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج می‌تواند به چندین شکل و روش ارائه شود. این اشکال شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مشاوره حضوری : در این نوع مشاوره، زوج مستقیماً با مشاور در یک محل ملاقات با هم مواجهه می‌شوند. این روش معمولاً در مطب‌ها، مراکز مشاوره یا دفاتر مشاوره انجام می‌شود.
  • مشاوره آنلاین: این نوع مشاوره ازدواج به صورت تلفنی یا تصویری انجام می‌شود و افراد مستقیماً با مشاور یا از راه مشاوره تلفنی در تعامل هستند یا افراد با مشاور از طریق ارتباط تصویری مانند ویدئوکال در تعامل هستند. مشاوره ازدواج تصویری یا آنلاین به افرادی که تمایل به مشاوره حضوری ندارند یا از نقاط دور به مشاوره دسترسی دارند، کمک می‌کند.

مشاوره ازدواج آنلاین

امروزه به دلیل مشغله زیاد ممکن است، بسیاری از افراد مشاوره ازدواج را جدی نگیرند و به دلیل کمبود وقت سراغ آن نروند. بسیاری از روان‌شناس‌ها و مراکز مشاوره امکان مشاوره آنلاین یا تلفنی را فراهم کرده‌اند که این مشکل زوجین را حل کرده‌ است. البته باید گفت در مشاوره حضوری امکان شناسایی تعارض‌ها و مشکلات بیشتر و حل آنها آسان‌تر است. اما اگر زمان کافی برای حضور در جلسات را ندارید، مشاوره ازدواج آنلاین می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

مشاوره ازدواج خانم و اقا

 جنسیت مشاور ممکن است در انتخاب مشاور مهم نباشد برخی از افراد به هیچ وجه به جنسیت مشاور خود اهمیت نمی‌دهند. آنها یک مشاور را به عنوان یک درمانگر می‌بینند. این بستگی به شخص و نیازهای او و درک او از اینکه یک مشاور برای او چه کسی است، دارد. مهمترین مورد هنگام انتخاب یک مشاور این است که فردی را پیدا کنید که در صحبت کردن با او احساس راحتی کند. مشاوری را انتخاب کنید که به شما احساس راحتی دهد تا بتوانید خودتان باشید و شروع به کار روی مشکلات خود کنید. شما در کلینیک نیک مایند می‌توانید به دلخواه از بین ۳۰ مشاور ازدواج یک فرد متخصص را انتخاب کنید و این امر مراجعه به روانشناس را بسیار آسان نموده است. کلینیک نیک مایند شامل روانشناسان و مشاوران ازدواج خانم و آقا می‌باشد. شما می‌توانید با ما تماس بگیرید تا بهترین مشاور را برای شما پیشنهاد دهیم.

بهترین مرکز مشاوره ازدواج

اگر به دنبال بهترین مشاوره ازدواج در تهران هستید کلینیک روانشناسی و مشاوره نیک مایند یکی از بهترین مراکز روانشناسی در تهران است که با بهره‌گیری از درمانگران مجرب از سال‌هاست مشغول به فعالیت تخصصی در حوزه مشاوره و روانشناسی ازدواج بوده و در طول این سال‌ها تلاش کرده تا در حوزه‌های مختلف مشاوره ازدواج خدماتی شایسته ارائه نماید. بدون شک می‌توان گفت یکی از مجهزترین و بهترین مرکز مشاوره ازدواج در تهران کلینیک تخصصی نیک مایند می‌باشد که با کادری از برترین ومجرب ترین روانشناسان زوج درمانگر تهران، ارائه دهنده خدمات مشاور ازدواج خانم و آقا به صورت حضوری و آنلاین در سراسر کشور است. مجموعه نیک مایند افتخار دارد که تاکنون توانسته در حل مشکلات و بهبود روابط زوجین نقش به سزایی داشته باشد.

ویژگی‌های یک مشاور ازدواج خوب  

از مهمترین و اصلی‌ترین ویژگی‌های یک مشاوره ازدواج خوب تخصص و تجربه است. درک مشکلات و درگیری‌های زوجین و ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده و همدلی از ویژگی‌های یک متخصص و مشاور ازدواج حرفه‌ای است. مشاوره ازدواج معمولاً به‌صورت جلسات درمانی دونفره انجام می‌شود. زوجین با همکاری روان‌شناس مهارت‌هایی را برای تقویت رابطه خود یاد می‌گیرند. یک مشاور ازدواج خوب مهارت‌هایی مانند بحث منطقی در مورد تفاوت‌ها، درک همدیگر، نحوه برقرای ارتباط درست را در زوجین تقویت می‌کند. در واقع زمانی که منبع اصلی مشکلات مشخص شود، نقاط مثبت و منفی رابطه بهتر درک می‌شود. زوجین با کمک یک روانشناس خوب یاد می‌گیرند، چگونه بدون سرزنش یکدیگر مشکلات را شناسایی کنند و آنها را برطرف سازند.

مشاوره ازدواج

مشاوران ازدواج کلینیک نیک مایند

کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی نیک مایند با داشتن بهترین درمانگران در زمینه زوج درمانی و ارائه خدمات در زمینه رویکردهای مختلف در زوج درمانی یکی از برترین انتخاب‌های شماست. زوج درمانی اگر به کمک یک مشاور متخصص و درمانگر کارآزموده انجام بگیرد، بهبود روابط، پایداری عواطف و موفقیت در زندگی زناشویی را به دنبال خواهد داشت. درمانگران ما با به کارگیری رویکردهای مختلف در زوج درمانی شما را برای دستیابی به یک رابطه گرم و صمیمی و البته سالم راهنمایی می‌کنند. کلینیک روانشناسی نیک مایند با استفاده از مجرب ترین کادر مشاوره و روانشناسی آمادگی خدمت رسانی به شماست. کافی است با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره حضوری یا غیرحضوری ازدواج ما بهره ببرید.