رابطه جنسی از نگاه زنان چگونه است؟ آیا به عنوان یک مَرد، تا به حال به این فکر کردهاید که شریک زندگی شما در مورد رابطه جنسی چه فکری میکند؟ اگر پاسخ شما «نه» است، پس باید بگویم که اشتباه میکنید! رابطه جنسی، فعالیتی نیست که هر زمان اراده کردید، انجام دهید. به طور کلی، نگاه مردان و زنان به رابطه جنسی متفاوت است. این عمل در زنها، باید با آمادگیهای قبلی انجام شود و گاهی برای درک بهتر رابطه نیاز به سکس تراپیست داریم. اگر زنی شاد نباشد، استراحت نکرده باشد، مریض باشد و یا احساس دوست داشته شدن نکند، پس لذت جنسی زیادی را تجربه نخواهد کرد. بسیاری از زنان، رابطه جنسی را عمیقترین شکل عشق و ارتباط با جنس مخالف میدانند. در این مطلب، به بررسی رابطه جنسی از نگاه زنان و دیدگاههای زنها درباره رابطه جنسی سالم و تفاوتهای آنها با نظرات مردان میپردازیم و راهحلهایی برای دست یافتن به این رابطه را معرفی میکنیم.
رابطه جنسی از نگاه زنان
رابطه جنسی هم از نظر جسمانی و هم از نظر احساسی، برای مرد و زن جذاب است و آنها هنگام داشتن این رابطه، احساسات خوشایندی را تجربه میکنند. اما برای زنها در کنار لذت جنسی و تقویت روحیه، مسائل دیگری هم اهمیت دارد. رابطه جنسی از نگاه زنان مزایای زیر را به همراه دارند:
- تقویت مهارت ارتباط کلامی
ارتباط بین زوجین، برای پُر کردن شکاف جنسیتی ضروری است. زن و مرد، به طور متفاوتی ارتباط برقرار کرده و یکدیگر را درک میکنند. بدون برقراری این نوع ارتباطها، زوجها ممکن است در روابط جنسی و عاطفی خود دچار ناامیدی و مشکل شوند. زنها دوست دارند درباره زندگی مشترکشان صحبت کنند و نظرات طرف مقابل را بدانند. با توجه به آنچه گفته شد، مهم است که طرفین رابطه با یکدیگر روراست باشند و مسائل خوشایند یا ناخوشایند زندگی مشترک را قبل و بعد از رابطه جنسی، با یکدیگر در میان بگذارند.
رابطه جنسی از نگاه زنها، باعث میشود ارتباط گرفتن با شریک زندگی راحتتر شود. برای آنها، ارتباط کلامی قبل و بعد رابطه و حتی گاهی در زمان انجام آن اهمیت دارد.
- افزایش احساسات عاطفی بین زوجین
مردان و زنان، به دلایل مختلف از روابط جنسی لذت میبرند. مردان، رابطه جنسی را بیشتر فیزیکی میبینند و لذت جسمانی، برایشان اولویت دارد. واکنش زنها، بیشتر به محرکهای کلامی و عاطفی است. درست است که زنان به رابطه جنسی هم به چشم عاملی برای لذت فیزیکی و هم به عنوان عاملی برای نزدیک شدن به لحاظ عاطفی مینگرند، اما ممکن است در رابطه جنسی از نگاه زنان بر مزایای عاطفی بیشتر تأکید داشته باشند.
مرد و زن، در برخورد با رابطه جنسی چه فرقی دارند؟
مردها وقتی زیر ۶۰ سال سن دارند و حتی گاهی در سنین بالا، بیشتر به داشتن رابطه جنسی فکر میکنند.
محرکهای جنسی، برای مردها تاثیرگذارتر هستند و به احتمال زیاد، مردها بیشتر به آنها واکنش نشان میدهند؛ مثلا احتمال دارد برخی از آنها در بیشتر مواقع با مشاهده بدن بدون لباس همسرشان تحریک شوند. در زنان، این اتفاقات کمتر رخ میدهد.
در مسئله رسیدن به لذت جنسی هم بین زن و مرد، تفاوت وجود دارد. مرد حدودا ۴ دقیقه برای رسیدن به اُرگاسم زمان نیاز دارد؛ در حالی که زن تقریبا ۱۰ دقیقه وقت میخواهد تا به لذت برسد.
در بیشتر موارد اگر مردان نتوانند نیاز جنسی خود را به کمک همسرشان رفع کنند، رو به خودارضایی میآورند؛ در حالی که تعداد دفعات اسمتناء در زنان، پایینتر است.
روانشناسان، کدام رابطه جنسی را سالم میدانند؟
رابطه جنسی سالم از نظر روانشناسها، زمانی رخ میدهد که هر دو شریک عاطفی کاملا آماده باشند. در این حالت، از آن لذت بُرده و بعد از آن، اسیر مشکلات جسمی یا روحی نمیشوند. این رابطه، اثرات مثبتی خواهد داشت مثل: بهبود عملکرد قلب و عروق، کم شدن استرس، بالا رفتن کیفیت خواب، افزایش اعتماد به نفس، افزایش کالریسوزی، بالا رفتن میزان رضایت از زندگی و غیره.
رابطهای که ناسالم است، یکی یا چند مورد از نشانههای زیر را دارد:
• برقراری رابطه بیش از حد علیرغم میل یکی از طرفین
• استرس یا درگیری ذهنی داشتن یکی از طرفین
• توجه یکی از طرفهای رابطه به یک بخش از بدن و نه کُل آن
• عدم صحبت زن و مرد درباره ترجیحات خود و احساساتشان قبل و بعد از برقراری رابطه
راهکارهایی برای داشتن رابطه جنسی سالم
اولویتهای جنسی هر فرد، با دیگری فرق دارد. برای برقراری ارتباط موثرتر با شریک زندگی خود و داشتن تجربه رابطه جنسی بهتر، هر یک از شما باید یک لیست از انتظارات جنسی یکدیگر ایجاد کنید و در مورد نیازهای خود گفتگو کنید. به یاد داشته باشید که نیازهای شما باید دست یافتنی و غیرتهدیدکننده باشند تا به عنوان ابزاری برای آسیب رساندن به طرف دیگر یا کنترل کردن او استفاده نشوند. تعیین انتظارات و اولویتهای سالم جنسی، مانع از ایجاد ناامیدی بیشتر در زمان روابط جنسی میگردد.
- نشان دادن محبت، تاثیر زیادی در ایجاد یک رابطه عاطفی و جنسی سالم زوجین دارد. سعی کنید با انجام کارهایی مثل پختن غذای مورد علاقه، خرید کادوهای کوچک، پخش موزیک موردعلاقه، گل هدیه دادن و بغل کردن، علاقه خود را به شریک زندگیتان به خوبی نشان دهید و در نهایت، آمادگی لازم برای داشتن رابطه سالم فیزیکی داشته باشید.
- درباره روابط جنسی، اطلاعات کافی کسب کنید. دریافت اشتراک مجلات و ماهنامههای پزشکی و روانشناسی در این حوزه، خواندن مقالات سایتهای معتبر و تماشای ویدیوهای آموزشی در این زمینه، میتواند کمککننده باشد.
- تمرینات ورزشی مناسب انجام دهید؛ به خصوص در بخش میان تنه و پایین تنه. داشتن تناسب در ماهیچهها و عضلات، از دردهای بعد از رابطه و گرفتگیها و اسپاسمهای عضلانی در حین رابطه جلوگیری میکنند. برای افزایش عواطف و احساسات، تمرینات را با شریک زندگی خود به انجام برسانید.
- تقویت روحیه و تمدد اعصاب، برای داشتن روابط سالم جنسی مهم است. پیش از رابطه، با همسر خود یا به تنهایی تکنیکهای تنفسی و حرکات یوگا را تمرین کنید تا آرامش ذهنی داشته باشید.
- چکاپهای دورهای را فراموش نکنید. هر سه یا شش ماه یکبار آزمایش هایی که دکتر عمومی برایتان مینویسد را انجام دهید. تستهای تخصصی را هم سالانه انجام دهید تا در صورت وجود بیماری واگیردار، همسرتان مبتلا نشود و یا اگر خودتان بیماری حاد دارید، مریضیتان در اثر فعالیت جنسی عود نکند.
- نظافت را رعایت کنید. تمیز بودن بدن و به خصوص اندامهای جنسی، تاثیر زیادی در عدم انتقال بیماریهای عفونی به شریک زندگیتان و بهبود رابطه دارد.
- از تاثیر بوی خوش و محیط چشمنواز، بر آماده بودن طرفین برای شروع رابطه جنسی غافل نشود. از شامپوهای سر و بدن خوشبوکننده در زمان استحمام استفاده نمایید، در محیط اتاق خواب گلها و عودهای معطر بگذارید و ریسههای رنگی یا شمعهایی با نور ملایم در اتاق قرار دهید. اگر از نظر خودتان و شریک جنسیتان ایرادی ندارد، میتوانید یک موسیقی بیکلام و ملایم با صدای کم هم پخش کنید.
مهمترین عاملهای خطر رابطه ناسالم جنسی
رابطه جنسی از نگاه زنان وقتی از حالت سالم بودن خارج میشود، خطراتی به دنبال دارد. یکی از مهمترین عوامل خطر در رابطه ناسالم، تعدد شریکهای جنسی و نیز رابطه جنسی زیاد بدون رضایت طرف مقابل (یا به عبارتی دیگر، اعتیاد جنسی) است. هر دوی اینها، ممکن است منجر به بروز بیماریها و اجتماعگریزی و در صورت متاهل بودن، سردی روابط با همسر و فرزندان گردند.
نکته: شاید برایتان سوال پیش بیاید که آیا رابطه جنسی سالم و مداوم، واقعا ضرر دارد؟ همانطور که گفتیم، در صورت عدم رضایت یکی از زوجین اِشکال دارد. اگر هر دو طرف موافق این کار باشند، منعی وجود ندارد.
ریشهکن کردن مشکلات در برقراری رابطه جنسی
پاسخ ساده است؛ مراجعه به رواندرمانگر و پزشک متخصص. به عقیده بسیاری از مردم، مسائل جنسی کاملاً شخصی هستند و نباید آنها را برای افراد دیگر بازگو کرد. درست است؛ برای دوست و آشنا، اعضای خانواده و فامیل نمیتوان آنها را گفت. کسی که در این زمینه میتوان به او اعتماد کرد، مشاور روانشناسی و پزشک است؛ یکی قادر به رفع موانع روحی و روانی و دیگری قادر به برطرف کردن مشکلات جسمی است.
نشانههای زیر در طولانی مدت، به منزله چراغ خطر برای روابط جنسی سالم هستند:
• عدم لذت بردن یکی از طرفین و اضطراب داشتن او
• عدم احساس اُرگاسم یا اوج لذت جنسی
• وقفه طولانی بین روابط
• بحث و جدل بعد از هر رابطه
• نخوابیدن زوجها در کنار یکدیگر
و غیره.
در صورتی که علائم گفته شده را دارید و موفق به برقراری رابطه سالم جنسی نمیشوید، مطمئنا زندگیتان تحت تاثیر آن دچار مشکل شده است. پس، وقت آن رسیده که از یک پزشک متخصص و نیز از یکی از روانشناسان حرفهای کلینیک مشاوره نیک مایند کمک بگیرید.
به یاد داشته باشید که همه انتظارات و نیازهایی دارند که میخواهند در طول رابطه جنسی برآورده شوند. نگاه مردان و زنان، به رابطه جنسی متفاوت است و این، اشکالی ندارد. نیازهای مردان عموماً فیزیکی و مورد تحسین واقع شدن است. نیازهای زنان، خلاصه میشود در: افزایش میزان درک و عشق، بهبود احساسات عاطفی و لذت جنسی. مهم است که زوجها یکدیگر را درک کنند و تمام تلاش خود را برای برآورده کردن این نیازها انجام دهند. وقتی برای درک یگدیگر وقت بگذارید، میتوانید روابط صمیمانه سالم و به دور از ارتباط نادرست، سوء تفاهم و ناامیدی داشته باشید. بدین ترتیب، هر دو طرف از رابطه جنسی لذت میبرید و در اثر بهبود روابط عاطفی، مشکلات و سوءتفاهم در زندگی مشترک برایتان پیش نمیآید.