مهاجرت با رشته روانشناسی جالب و چالش برانگیز است. اگر در تلاش برای ادامه تحصیل در رشته روانشناسی و یا کار در این حیطه هستید این مطلب به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد فرصتهای شغلی، شرایط مهاجرت، کشورهایی که بیشترین تقاضا برای روانشناسان دارند و مسیرهایی که روانشناسان میتوانند برای مهاجرت طی کنند، به دست آورید. فراموش نکنید کمک گرفتن از روانشناس مهاجرت به شما در این زمینه کمک شایانی خواهد کرد.
مهاجرت
مهاجرت به معنای جابهجایی مردم از مکانی به مکانی دیگر برای کار یا زندگی است. مردم معمولاً به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعد دورکنندهای مانند فقر، بیماری، مسائل سیاسی، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت میکنند. دلیل دوم میتواند شرایط و عوامل مساعد جذبکننده ی مقصد مهاجرت مانند امکانات بهداشتی بیشتر، آموزش بهتر، درآمد بیشتر، مسکن بهتر، آزادیهای سیاسی و جو بهتر باشد.
اگرچه مهاجرت بشر برای مدت صدها هزار سال وجود داشته و دارد، اما «مهاجرت» در مفهوم مدرن به حرکت و کوچ افراد از یک ملیت- کشور به کشور دیگر، که در آنجا شهروند نیستند، محسوب میشود. مهاجرت بهطور ضمنی به اقامت درازمدت اطلاق میشود و توریست ها و بازدیدکنندگان موقت و کوتاهمدت بهعنوان مهاجر شناخته نمیشوند؛ اما با وجود این، مهاجرت فصلی کارگران و نیروی کار (بهطور نمونه برای مدت کمتر از یک سال) اغلب بهعنوان شکلی از مهاجرت به حساب میآیند. بر طبق آمار تخمینی سازمان ملل متحد در حدود ۱۹۰ میلیون مهاجر بینالمللی در سال ۲۰۰۵ وجود داشتهاست، که ۳٪ از کل جمعیت دنیا را شامل میشود.
فرصتهای شغلی برای روانشناسان
رشته روانشناسی به دلیل اهمیت روزافزون سلامت روان در جامعه، یکی از رشتههایی است که در بسیاری از کشورها تقاضای زیادی دارد. روانشناسان میتوانند در زمینههای مختلفی از جمله مشاوره فردی، خانواده درمانی، سکس تراپی، روانشناسی صنعتی، روانشناسی تحصیلی و شغلی و زوج درمانی فعالیت کنند. در برخی کشورها، بهویژه کشورهای توسعهیافته، افزایش آگاهی درباره اهمیت سلامت روان باعث شده تا نیاز به روانشناسان متخصص بیشتر شود. کشورهای پیشرفته مثل کانادا، استرالیا، آمریکا و کشورهای اروپایی معمولاً به دلیل تقاضای بالای جامعه بیشتر به دنبال جذب روانشناسان حرفهای هستند که بتوانند به بهبود سلامت روان جامعه کمک کنند.
شرایط مهاجرت با رشته روانشناسی
هر کشور شرایط متفاوت برای پذیرش در حوزه تحصیلی و کاری برای رشته روانشناسی دارد. برای مهاجرت با رشته روانشناسی، هر کشور شرایط پذیرش متفاوت دارد. اما به طور کلی، اکثر کشورها از متقاضیان میخواهند که مدارک تحصیلی معتبر در این زمینه داشته باشند و در برخی موارد، مجوز حرفهای یا عضویت در سازمانهای تخصصی روانشناسی کشور مقصد را نیز اخذ کنند و یا دوره های تخصصی خاصی را بگذرانند.
- مدارک تحصیلی
برای کار به عنوان روانشناس در کشورهای مختلف، معمولاً نیاز به داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته روانشناسی دارید. بسیاری از کشورها مدارک دانشگاهی بینالمللی را به رسمیت میشناسند، اما در برخی موارد ممکن است نیاز به تطبیق مدرک تحصیلی خود با سیستم آموزشی کشور مقصد داشته باشید. برای کار در بعضی کشورها باید دوره های مد نظر آن کشور را بگذرانید تا مجوز کار در آن کشور را به دست آورید. - مجوز کاری و حرفهای
برای کار قانونی به عنوان روانشناس در کشور مقصد، معمولاً نیاز به اخذ مجوز کاری دارید. به عنوان مثال، در کشورهایی مثل کانادا یا استرالیا، روانشناسان باید در سازمانهای تخصصی مانند انجمن روانشناسان کانادا (CPA) یا سازمان روانشناسان استرالیا (APS) عضو شوند و مجوز حرفهای دریافت کنند. فرآیند دریافت این مجوز ممکن است شامل گذراندن دورههای تکمیلی یا شرکت در آزمونهای تخصصی باشد. - زبان: یکی از مهمترین شرایط مهاجرت با رشته روانشناسی، تسلط به زبان کشور مقصد است. از آنجا که ارتباطات روانشناس با مراجعین به زبان بستگی دارد، معمولاً نیاز به اثبات مهارتهای زبانی از طریق آزمونهای رسمی مثل IELTS یا TOEFL دارید.
- بورسیه تحصیلی: گرفتن بورسیه تحصیلی در رشته روانشناسی کار آسانی نیست و هر کشور شرایط مخصوص به خود را دارد. وجه مشترک گرفتن بورس تحصیلی در کشورهای مختلف داشتن رزومه علمی قوی و پیدا کردن ارتباط با اساتید مطرح در دانشگاه های روانشناسی کشور مورد نظر و داشتن معدل و ریز نمرات بالا و داشتن مدرک زبان معتبر است.
مسیرهای مهاجرتی برای روانشناسان
- مهاجرت تحصیلی
یکی از مسیرهای معمول برای مهاجرت روانشناسان، ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در کشور مدنظرشان است. بسیاری از کشورها بورسیههای تحصیلی یا برنامههای ویژهای برای جذب دانشجویان بینالمللی دارند. با این روش، افراد میتوانند ابتدا در دانشگاههای کشور مقصد تحصیل کرده و سپس پس از فارغالتحصیلی، در همان کشور مشغول به کار شوند. - مهاجرت کاری
روانشناسان با داشتن تجربه کاری و مدارک معتبر میتوانند از طریق برنامههای مهاجرت کاری اقدام کنند. بسیاری از کشورها، از جمله کانادا و استرالیا، برای جذب متخصصان حوزه روانشناسی برنامههای ویژهای دارند که شامل ارائه اقامت دائم و اجازه کار میشود. - مهاجرت از طریق طرحهای اقامتی
برخی کشورها مثل آلمان یا نیوزیلند برای افراد متخصص طرحهای اقامتی ویژهای دارند. در این طرحها، متقاضیان میتوانند با داشتن شرایط مورد نیاز، اقامت دائم یا موقت دریافت کرده و به فعالیت در حوزه روانشناسی بپردازند.
کشورهایی با بیشترین تقاضا برای روانشناسان
- کانادا
کانادا یکی از کشورهای مهاجرپذیر است که به روانشناسان متخصص نیاز دارد. برای مهاجرت به کانادا، میتوانید از طریق برنامههای مهاجرتی تخصصی مانند برنامه اکسپرس اینتری یا برنامههای مهاجرت استانی (PNP) اقدام کنید. روانشناسان در کانادا میتوانند در حوزههای مختلفی مانند روانشناسی بالینی، مشاوره خانواده، و روانشناسی تحصیلی فعالیت کنند.
شش مرحله برای مهاجرت روانشناسها به کانادا
برای یک مهاجرت موفق به کانادا، روانشناسها باید مراحل مهمی را طی کنند که عبارت هستند از:
مرحله اول: ببینند که واجد شرایط هستند یا خیر. اولین قدم برای مهاجرت به کانادا به عنوان روانشناس، این است که شرایط خود را بسنجید و ببینید آیا قادر به مهاجرت هستید. برای اینکه واجد شرایط مهاجرت باشید، باید معیارهای خاصی را داشته باشید مانند: داشتن شرایط تحصیلی خوب، داشتن یک پیشنهاد شغلی معتبر، داشتن تجربه کاری مناسب، تسلط کافی به زبان ایالت مقصد و غیره.
مرحله دوم: بررسی پیشنهادهای شغلی. اگر در حال حاضر پیشنهاد شغلی از سوی موسسات روانشناسی در کانادا ندارید، قدم بعدی و مهم این است که به جستجوی فرصتهای شغلی در رشته خود بپردازید. احتمالا پیش خود فکر میکنید که یک روانشناس، چگونه از طریق کاری به کانادا مهاجرت میکند؟ پاسخ، ساده و واضح است؛ با پیدا کردن کار مناسب. راههای مختلفی برای یافتن شغل در کانادا وجود دارد از جمله: جستجو در سایتهای کاریابی، شبکههای مجازی و برنامه های مهاجرتی مانند سیستم اکسپرس انتری. همچنین میتوانید با مشاوران مهاجرت، استخدامکنندگان یا سازمانهای حرفهای در زمینه روانشناسی ارتباط بگیرید و تقاضای کمک نمایید.
مرحله سوم: اعتبارسنجی. هنگامی که یک پیشنهاد شغلی را به دست آوردید، گام بعدی این است که اعتبار شما توسط نهاد نظارتی مربوطه در استان یا منطقهای که در آن کار خواهید کرد به رسمیت شناخته شود. این مرحله، یک گام ضروری برای اطمینان از این است که تحصیلات و تجربه کاری شما با استانداردهای ایالتهای مختلف کشور کانادا مطابقت داشته و به رسمیت شناخته شود. اینگونه است که قادر به دریافت مجوز برای کار به عنوان روانشناس در کانادا خواهید بود. فرآیند شناسایی و سنجش اعتبار مدارک، ممکن است شامل این موارد باشد: ارزیابی مدارک تحصیلی و حرفهای، نمره مناسب آیلتس و بررسی تجربه کاری شما.
مرحله چهارم: درخواست برای اقامت دائم. زمانی که مدارک شما شناسایی و اعتبار آنها تأیید شد، قدم بعدی درخواست اقامت دائم است. این درخواست، از طریق سیستم اکسپرس اینتری یا برنامههای نامزد استانی (PNP) کانادا هم قابل انجام است.
مرحله پنجم: برای ورود به خاک کانادا آماده شوید. پس از دریافت تاییدیه برای اقامت دائم، وقت آن است که برای ورود به کانادا آماده شوید. آمادهسازی، فقط این نیست که چمدانها را ببندید و راهی فرودگاه شوید؛ بلکه باید به دنبال انجام کارهای معاینه پزشکی، پیدا کردن خانه برای زندگی، افتتاح حساب بانکی، پیدا کردن مدارس برای فرزندان خود، دریافت بیمه درمانی و اخذ شماره بیمه اجتماعی (SIN)هم باشید. شما همچنین باید با فرهنگ، قوانین و آداب و رسوم کانادا آشنا شوید.
مرحله ششم: ثبت نام در مؤسسهها و سازمانهای تأیید شده جهت اخذ مجوز کاری. آخرین کاری که پس از ورود به کانادا باید انجام شود، ثبت نام در نهاد نظارتی مربوطه در استان مد نظرتان است که گامی مهم برای دریافت مجوز کار به عنوان روانشناس در کانادا میباشد. همچنین ممکن است لازم باشد در یک دوره آموزشی کوتاه یا بلندمدت شرکت کنید و یک یا چند آزمون بدهید تا به طور کامل و قانونی مجوز بگیرید.
- اکسپرس اینتری
سیستم اکسپرس اینتری، یک برنامه مهاجرتی فدرال است. متقاضیان در این پلن مهاجرتی، براساس عواملی ارزیابی میشوند مانند: تحصیلات، تجربه کاری، مهارت زبان و سازگاری. برای واجد شرایط بودن برای اکسپرس اینتری، باید یک پیشنهاد شغلی معتبر در کانادا داشته باشید یا واجد شرایط برنامه فرد ماهر فدرال باشید. اگر از طریق اکسپرس اینتری انتخاب شده باشید، دعوتنامهای برای تکمیل درخواست اقامت دائم دریافت خواهید کرد.
- برنامههای نامزد استانی (PNP)
PNP، به به استانها و مناطق اجازه میدهد تا افرادی که معیارهای خاصی را دارند را برای اقامت دائم کانادا معرفی کنند. هر استان و منطقه، دارای PNP خود است که بر نیازهای اقتصادی و بازار کار خاص تمرکز دارد. واجد شرایط بودن برای PNP، مستلزم داشتن معیارهای لازم از جمله دریافت یک پیشنهاد شغلی است از مرکزی معتبر در استان یا منطقهای که میخواهید در آن زندگی کنید.
- استرالیا
استرالیا نیز یکی از مقصدهای محبوب برای روانشناسان است. به دلیل افزایش اهمیت سلامت روان در جامعه، این کشور تقاضای بالایی برای متخصصان روانشناسی دارد. استرالیا سیستم مهاجرتی مبتنی بر امتیازدهی دارد و روانشناسان با داشتن مدرک معتبر و تجربه کاری میتوانند از این سیستم استفاده کنند.
بسیاری از از متقاضیان کار و ادامه تحصیل در رشته روانشناسی در استرالیا از طریق ویزای دانشجویی و تحصیلی اقدام میکنند. اند. دو مورد ویزای دانشجویی برای رشته روانشناسی به طرق زیر است:
- Student Visa – Subclass 500 ویزای دانشجویی:
ویزای سابکلاس ۵۰۰، شاخص ترین نوع ویزای تحصیلی استرالیا است؛ که با این ویزا متقاضی میتواند در مدارس یا دانشگاه های استرالیا مشغول به تحصیل تمام وقت شود. این ویزا به دانشجو روانشناسی این امکان را می دهد که تا هر دو هفته مجموعا ۴۰ ساعت بتواند در استرالیا مشغول به کار شود. یکی از الزامات اصلی Student Visa – Subclass 500 این است که متقاضی باید تحت بیمه خدمات درمانی استرالیا که مختص دانش آموزان و یا دانشجویان بین المللی است (Overseas Student Health cover (OSHC))، قرار گیرد. مدت زمان اعتبار این ویزا حداکثر پنج سال می باشد.
- Training Visa – Subclass 407 ویزای آموزشی شغلی:
با ویزای آموزشی شغلی ۴۰۷ استرالیا میتوانید هم در برنامه های آموزشی استرالیا شرکت کرده و هم مهارت ها و تخصص های شغلی خود را ارتقا دهید. ویزای Training Subclass 407 یک ویزای موقت است و با آن میتوانید نهایت تا دو سال در استرالیا بمانید.
- آلمان
آلمان به دلیل سیستم بهداشتی پیشرفته و توجه به سلامت روان، یکی دیگر از مقاصد محبوب برای روانشناسان است. برای کار در آلمان به عنوان روانشناس، معمولاً نیاز به تطبیق مدارک تحصیلی و اخذ مجوز کاری دارید. زبان آلمانی نیز یکی از الزامات مهم برای کار در این کشور است. اگر به دنبال کار و اقامت در آلمان هستید، لازم است که زبان آلمانی را فرا گیرند. این قانون کلی اداره مهاجرت آلمان است که هر شخصی برای اقامت در آلمان باید حداقل اصول اولیه زبان آلمانی را بیآموزد. ویزای جاب سیکر به شما اجازه زندگی و کار در آلمان را میدهد که اجازه اقامت در آلمان به مدت ۶ ماه را خواهید داشت. بهتر است تلاش خود را برای دست و پا کردن شغل در این ۶ ماه انجام دهید که بعد از آن بتوانید برای اخذ ویزای کاری آلمان اقدام کنید.
- نیوزلند
نیوزیلند به دلیل تقاضای بالا برای متخصصان حوزه سلامت روان، یکی از گزینههای خوب برای مهاجرت روانشناسان است. این کشور دارای برنامههای مهاجرتی متنوعی است که به افراد متخصص، بهویژه در حوزههای درمانی و روانشناسی، امکان مهاجرت و اقامت دائم را میدهد.
روانشناسان حتی اگر دوره تحصیل خود را به زبان انگلیسی بگذرانند، در نهایت برای وارد شدن به بازار کار باید به زبان رسمی آن کشور تسلط داشته باشند. این مسئله در کشورهای انگلیسی زبان مثل نیوزلند دغدغه فکری نیست؛ چرا که با داشتن دانش زبان انگلیسی در سطح عالی، یعنی معمولا آیلتس آکادمیک بالای ۷، هم میتوان از دانشگاه خوبی در این کشور پذیرش گرفت و هم امکان مشغول شدن به کار ضمن تحصیل و پس از فارغ التحصیلی وجود دارد. منتهی در کنار تمام مزایایی که تحصیل رشته روانشناسی در نیوزلند دارد باید به یکسری نکات منفی نیز توجه شود که مهم ترین آنها نبود نظام تحصیلی رایگان و نسبتا بالا بودن هزینههای زندگی است. یکی از دغدغههای شما احتمالا این است که یک روانشناس، چگونه کار پیدا میکند و از این طریق، به کانادا مهاجرت میکند؟ خب، تا حدی حق دارید که نگران سختیهای یافتن شغل در این کشور باشید. ما توصیه میکنیم با استفاده از روشهای زیر، شغلی درخور و ایدهآل برای خودتان دست و پا کنید:
- تعیین تخصص
تخصص در یک زمینه خاص مانند مشاوره ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره فردی یا روانشناسی کودک و نوجوان را در نظر بگیرید. تخصص در یک زمینه خاص، میتواند شانس جذب شما از سوی کارفرما را افزایش دهد و شما را به کاندیدای جذابتری برای کارفرمایان بالقوه تبدیل کند.
- کسب اطلاعات درباره مدارک تحصیلی ضروری
داشتن تحصیلات و مدارک مناسب برای یافتن کار به عنوان روانشناس، بسیار مهم است. شما ممکن است نیاز به معادلسازی مدارک خود با مدرک تحصیلی کشور مقصد داشته باشید. پیشنهاد میکنیم بلافاصله پس از اتمام دوره تحصیلی کارشناسی خود در ایران یا هر کشور دیگری، به تحقیق بپردازید و بفهمید که یک روانشناس، چگونه به کشور دیگر مهاجرت میکند و چه شرایطی باید داشته باشد. حتما مدرک زبان انگلیسی (آیلتس) را با شرکت در آزمون و کسب نمره مورد نیاز دریافت کنید. اگر در کشوری میخواهید زندگی کنید که زبانی به جز انگلیسی مثلا فرانسوی در درجه اول اهمیت قرار دارد، حتما آن را یاد بگیرید. درباره هرگونه دوره آموزشی مورد نیاز برای حضور در کشور دیگر و کار کردن به عنوان یک روانشناس لازم است، اطلاعات کسب کنید. در برخی از دورههای آموزشی، میتوانید در کشور خود شرکت کنید و برخی را باید در کشور مقصد بگذرانید.
- شبکهسازی
شبکهسازی، یعنی ارتباط گرفتن با روانشناسها یا دانشجوهای رشته روانشناسی که در کشورهای دیگر هستند. این ارتباطات، یک بخش اساسی از فرآیند جستجوی شغل است. شما میتوانید در وبسایتها و انجمنهای اینترنتی مربوطه عضو شوید، در کنفرانسهای مجازی شرکت کنید، شبکههای اجتماعی مختلف را چک کنید و ارتباطتان را با دوستان روانشناس خودتان که مهاجرت کردهاند از دست ندهید. با آنها درباره تجربیات کاری، مدارک تحصیلی و دورههایی که گذراندهاید، صحبت کنید. همه این ارتباطها، به شما در یافتن شغل کمک میکند؛ چون ممکن است یکی از این افراد شما را واجد شرایط بداند و یک فرصت شغلی مناسب برایتان پیدا کند.
- جستجو در سایتها و فضای مجازی
همانطور که گفتیم، بهتر است شما در وبسایتها و انجمنهای اینترنتی مرتبط با رشته روانشناسی عضو شوید. گاهی این وبسایتها، فرمها و شبکههای اجتماعی، پیشنهادات شغلی مختلفی را مطرح میکنند. مثلا ممکن است یک کارفرما در سایت LinkedIn، چند آگهی استخدام بگذارد و شما آن را ببینید. خب چه از این بهتر؟ ضمنا اگر نمایه کاربری (پروفایل) خود را هم در چنین سایتی به روز نگه دارید، شانس این را دارید که توسط کارفرماها یا آشنایان آنها دیده شوید.
- کمک گرفتن از آژانسهای کاریابی
آژانسهای کاریابی، تبحر خاصی در ایجاد ارتباط بین کارفرما و کارجو دارند. اگر شغلهایی وجود داشته باشند که در هیچ جا به طور رسمی آگهی نشدهاند، کارمندان این موسسهها میتوانند آنها را به شما معرفی نمایند. شما با برقراری تماس یا ارسال پیام به این افراد و دادن مشخصات خود، شانس خود را برای یافتن شغل مناسب افزایش میدهید.
- ارتباط مستقیم با مؤسسات روانشناسی
اگر موسسه یا سازمان خاصی را در نظر دارید، میتوانید مستقیماً ارتباط برقرار کنید و درباره فرصتهای شغلی پُرس و جو کنید. طی تماس تلفنی یا با ارسال پیام، سوالاتی درباره نحوه و زمان پیک استخدام این مراکز بپرسید. در صورت لزوم، رزومه خود را برای آنها ارسال کنید تا در بانک اطلاعاتیشان باشد و در زمان نیاز به استخدام یک روانشناس، بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند. این اقدامات، به شما کمک میکند از سایر متقاضیان جویای کار متمایز شوید و علاقه وافر خود را به استخدام، به کارفرما نشان دهید.
چالشهای مهاجرت با رشته روانشناسی
مهاجرت با رشته روانشناسی هرچند فرصتهای زیادی به همراه دارد، اما چالشهایی نیز وجود دارد. یکی از مهمترین این چالشها، تطبیق مدارک تحصیلی و دریافت مجوز کاری است. همچنین زبان و فرهنگ کشور مقصد میتواند در تعاملات روانشناسان با مراجعین تأثیرگذار باشد. بنابراین، قبل از مهاجرت باید تمامی جنبههای مربوط به فرآیند مهاجرت و کار در کشور مقصد را به دقت بررسی کنید. از دیگر مشکلات مهاجرت با رشته روانشناسی میتوان به موارد ریر اشاره کرد.
۱. دلتنگی و انزوا:
جدایی از خانواده، دوستان و محیط زندگیِ آشنا، میتواند منجر به احساس دلتنگی و انزوا در مهاجران شود. این امر به خصوص در ابتدای مهاجرت، زمانی که هنوز با محیط جدید انس نگرفتهاند، بیشتر نمود پیدا میکند.
۲. مشکلات زبانی:
عدم تسلط به زبان کشور مقصد، میتواند در برقراری ارتباط، پیدا کردن شغل و انجام فعالیتهای روزمره مشکلاتی را ایجاد کند. این امر میتواند منجر به احساس ناامیدی و frustrazione در مهاجران شود.
۳. مشکلات فرهنگی:
تفاوتهای فرهنگی بین کشور مبدا و مقصد، میتواند چالشهای متعددی را برای مهاجران به وجود آورد. این تفاوتها میتواند در زمینههای مختلفی مانند آداب و رسوم، غذا، مذهب و قوانین اجتماعی نمود پیدا کند.
۴. مشکلات اقتصادی:
پیدا کردن شغل مناسب در کشور مقصد، میتواند برای بسیاری از مهاجران دشوار باشد. این امر به خصوص برای کسانی که تخصص یا مهارتهایشان در کشور جدید مورد تقاضا نیست، بیشتر صدق میکند.
۵. مشکلات مربوط به اقامت و تابعیت:
مراحل اخذ ویزا، مجوز کار و تابعیت در بسیاری از کشورها میتواند پیچیده و زمانبر باشد. این امر میتواند منجر به اضطراب و ناامنی در مهاجران شود.
۶. مشکلات مربوط به سلامت:
مهاجرت میتواند به سلامت جسمی و روانی افراد آسیب برساند. دلتنگی، اضطراب، ناامیدی و مشکلات اقتصادی، میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلفی مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب شود.
نتیجهگیری
مهاجرت با رشته روانشناسی امکانپذیر است و در بسیاری از کشورها به روانشناسان نیاز دارند. اما موفقیت در این مسیر نیازمند داشتن مدارک معتبر، تسلط به زبان کشور مقصد، و طی کردن مراحل قانونی مانند اخذ مجوز کاری است. با توجه به تقاضای روزافزون برای روانشناسان در سراسر جهان، فرصتهای مهاجرتی متعددی برای افرادی که در این حوزه تخصص دارند وجود دارد.
شما قصد مهاجرت دارید و میخواهید به عنوان روانشناس در کشور دیگر کار کنید؟ خیلی خوب است. به شما تبریک میگوییم. اما این هشدار را هم به شما میدهیم که امکان دارد درگیر برخی اضطرابها به لحاظ روحی شوید. این اضطرابها، احتمالا ناشی از مواردی باشند مثل: جدایی از آشنایان و اعضای خانواده، ترس، غم، افسردگی، اختلافات فرهنگی، تبعیضهای اجتماعی و غیره. اما نترسید و جا نزنید. کلینیک تخصصی روانشناسی نیکمایند با داشتن پرسنل زبده، در کنار شماست تا از بار روانی و مشکلات روحی شما در این مسیر بکاهد. روانشناسان حوزه مهاجرت ما، افراد را برای مواجهه درست با اضطرابهایی یاری میدهند که آنها ممکن است تجربه کنند.
مرسی من فکر میکردم به دلیل اهمیت فرهنگ در روانشناسی نمیشه مهاجرت کرد. مطلب مفیدی بود.
بله فرهنگ مهم هست ولی به این معنی نیست که مهاجرت با رشته روانشناسی اصلا امکان پذیر نباشد.